Bydlete v cizině a procvičujte si jazyk - TalkTalkBnb, Airbnb, Couchsurfing

Dnešní článek bude na téma cestování, ubytování a rozvoji vašich jazyků :-)

Pro začátek jen naťuknu již všem známé portály určené cestovatelům po celém světě k seznamování a poznávání nové kultury. Budu především zmiňovat Couchsurfing, Airbnb ale hlavně nové portál TalkTalkBnb

 

O Couchsurfingu jste již určitě slyšeli. Jde o portál, který sdružuje nejen mladé lidi z celého světa. Umožní vám poznat nové lidi, přespat u nich doma, když budete mít štěstí, tak vám i uvaří a provedou vás po městě :-) A to vše zadarmo! Sama jsem stránky využívala a ubytovávala jsem třeba Francouze, Španěly nebo i Araby. Ale když jedete do velkých měst, tak je těžší sehnat ubytování, protože se hostitelům denně objevuje kolem třeba 20-30 žádostí o ubytování. Chce to psát opravdu sofistikované žádosti a ani to kolikrát nezabare. 

zde můžete zkouknout video:
 

 


Pokud si ale chcete procvičit svůj jazyk nebo je vám prostě jen doma samotnému smutno a máte volný kus podlahy na zemi, gauč či kus postele, neváhejte si účet založit, vyplnit o sobě nějaké základní informace a tradáááá! 

Odkay na stránky Couchsurfing zde: 
https://www.couchsurfing.com/

 

 Airbnb

Další varianta cestování spojená s bydlením u místních je Airbnb. Jde o stránky, kde si najdete přesně lokalitu hostitele, vyselektujete cenu, a zarezervujete si ubytování jako v hotelu. Bude Vám trvat mnohem méně času vše vyřídit a nebudete muset psát dlouhé motivační dopisy. Samozřejmě je dobré se hostiteli představit a naspat o sobě pár vět. Za službu se ale platí, i když méně než v normálních hotelích (už to také není pravidlem, ale dají se rozhodně najít nižší ceny). Pomocí těchto stránek jsem strávila krásný čas s místními Poláky, kteří měli úplně luxusní byteček a doporučili nám kam jít a co vidět. 

Zde vidíte příklad vyhledávání ubytování v Londýně při nastavení nižší ceny. Mně se v Londýně povedlo bydlet na 12dní pro dva za 2tisíce. Nebylo to sice v centru ale rozhodně se to vyplatilo. Potkali jsme místní, povídali si s nima, byli s nima na domácí párty a poznali se i s dalšími hosty :-) 

odkaz na stránky je zde: 
https://www.airbnb.cz/

 

 

Právě jsem objevila úžasnou stránku, která kombinuje principy Couchsurfingu a Airbnb

      Jedná se o TalkTalkBnb.


FB stránky: www.facebook.com/talktalkbnb/?fref=ts



Člověk může zadarmo cestovat a ještě si procvičovat jazyky. Koncept TalkTalkBnb je založen na předpokladu, že pokud chce člověk umět jazyk, je nejlepší způsob si ho procvičovat a jaký je lepší způsob, než že vám budou rodilí mluvčí jezdit domů a učit vás? Takže pokud máte jeden volný pokoj, který nevyužíváte nebo třeba rozkládací gauč, naváhejte a zaregistrujte se. Další věcí, kterou by jste měli svému zahraničnímu hostovi poskytnout je pohoštění. Můžete si vybrat člověka, kdo k vám přijede a domluvit se na tom, jak bude výuka jazyka probíhat. (třeba 1,5h konverzace denně) a už se stačí jen domluvit na detailech a můžete šprechtit, speakovat nebo hablarovat. Podobně se to dá udělat i opačně, když umíte jazyky, vyražte je učit do světa. 

zde se můžete podívat na celý koncept v jedné minutě videa:


 

Zatím se celá stránka teprve rozjíždí, byla založena v listopadu roku 2015 a to ve Francii. Pokud tedy chcete cestovat do Francie, tak určitě nebudete mít problém někoho najít. :-) S jinými částmi světa se vm může zadařit, je ale taky možné, že si budete muset trochu počkat... 

Jednotlivé nabídky vypadají třeba takto: 

 

stránky TalkTalkBnb ZDE

Tak hodně zdaru na cestách a snad Vám i tohle pomůže splnit si Vaší cestu za sny <3